JULERBJUDANDE: nya Museikort nu för endast 73 €! Köp nu
 
Evenemang
 

Material Sound -konsertti

Konst- och museicentralen Sinkka, Kerava

  • 4.1.2025 (13.00)

Mari Paikkarin keramiikkainstallaatio herää eloon monitaiteisissa konserteissa.

 

Saven karnevaali -näyttelyssä nähtävä Mari Paikkarin keramiikkainstallaatio herää eloon monitaiteisissa konserteissa.

Konsertti esitetään kolme kertaa: lauantaina 16.11.2024 klo 13 ja 14, sekä lauantaina 4.1.2025 klo 13.

Tilaisuuksiin voi osallistua museon pääsymaksulla, mutta huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti. Konserttien kesto on noin 40 minuuttia.

Moniaistisissa ja monitaiteisissa konserteissa ammattimuusikot ja tanssija soittavat omien soittimiensa lisäksi kuvanveistäjä Mari Paikkarin keramiikkainstallaatiota, kuin koko huoneen kokoista instrumenttia. Esitys on suunniteltu Sinkan näyttelysaliin niin, että soittajat ja ääni ympäröivät kuulijan. Tunnelma on kokonaisvaltainen ja lähenee rituaalia.

Konserttien musiikki on Anna Hakulan säveltämää ja soitettava keramiikka on Mari Paikkarin valmistamaa. Muusikoina kuullaan nykymusiikkiin erikoistuneita ammattimuusikoita: Maija Anttilaa (bassoklarinetti), Iida Hirvolaa (sello ja laulu), Helena Holmia (nokkahuilut) ja Leena Nousiaista (lyömäsoittimet). Tanssija Suvi Eloranta kuljettaa rituaalia eteenpäin liikkeen keinoin.

Esitys on uusi versio säveltäjä Anna Hakulan Soiva tila -teoksesta, joka esitettiin Galleria Laikussa osana Tampere Biennalea 2022.

Konsertteja ovat tukeneet Suomen Säveltäjät ry & Musiikin edistämissäätiö (MES).

Lisätietoja esiintyjistä ja säveltäjästä:

Tanssija

Suvi Eloranta opiskeli tanssijaksi London Contemporary Dance Schoolissa ja London Studio Centerissä. Tanssiteatteri MD:ssä hän on työskennellyt vakituisesti vuodesta 1998. Eloranta on opiskellut laulua vuodesta 1994 lähtien, opettajinaan Kirsti Jokiaho-Savolainen, Satu Sippola ja Seppo Ruohonen. Eloranta kuuluu Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään. Suvi Elorannan viimeaikaisista esiintymisistä mainittakoon Arabian Jänis-ooppera sopraanosolistille, säveltänyt Seppo Pohjola ja Minna Leinosen säveltämä Alma-tanssiooppera, jonka nimiroolissa Eloranta tanssi ja lauloi.

Muusikot

Maija Anttila on suomalainen bassoklarinetisti. Hän on esiintyvän taiteilijan työssään keskittynyt erityisesti aikamme musiikin esittämiseen, soittaen lukuisia kantaesityksiä ja tehden jatkuvasti yhteistyötä uuden musiikin säveltäjien kanssa. Anttila työskentelee aktiivisesti myös vapaan improvisaation, luovan ohjelmoinnin ja multimediataiteen parissa. Sooloprojektiensa ohella Maija Anttila kuuluu Tampering Ensemblen soittajistoon, sekä konsertoi Trio Trecolorin ja Barmy FiveSeveN:in kanssa. Anttila on opiskellut musiikkia Suomessa, Ranskassa ja Hollannissa, ja valmistunut musiikin maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta 2020. Anttilan taiteellista toimintaa, opintoja ja sävellystilauksia ovat tukeneet mm. Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö MES, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto.

Iida Hirvola on sellisti, sopraano ja improvisoija. Hän esittää säännöllisesti uutta musiikkia sellolle ja ihmisäänelle. Vuonna 2024 hän esitti kaksi roolia Joonas Pohjosen oopperassa ”Tiimi” ja vuonna 2025 hän laulaa Susannan roolin Mozartin Figaron häissä Metropolian oopperatuotannossa. Hirvola on opiskellut laulua Elena Pankratovan opissa Grazin taideyliopistossa, Françoise Kublerin kanssa Strasbourgin Musiikki Akatemiassa ja Reetta Haaviston kanssa Metropolia ammattikorkeakoulussa. Hän on osallistunut Philippin, Piia Komsin, Sirkka Parviaisen ja Kajsa Dahbäckin mestarikursseille. Iida Hirvola on myös opiskellut sellonsoittoa Véronique Fuchsin, Eva Böckerin, Markus Hohtin ja Pauli Heikkisen luokilla.

Helena Holm on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi ja viimeistelee tällä hetkellä vanhan musiikin maisteriopintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Holm on erikoistunut erityisesti vanhaan musiikkiin ja soittanut, mm. Barokkiyhtye Aureonissa, Ripan Barokkikollektiivissa ja viimeisimpänä Kamarikuoro Kaarton kanssa. Viime vuosina hän on tutustunut myös enenevissä määrin nokkahuilun laajennettuihin soittotekniikoihin ja mm. kantaesittänyt Anna Hakulan Cinq étapes de la relation -nokkahuilusarjan.

Leena Nousiainen on nykymusiikkiin erikoistunut tamperelainen lyömäsoittaja. Nousiainen on valmistunut muusikoksi Tampereen konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi TAMKista. Hän opettaa Valkeakosken musiikkiopistossa. Nousiainen soittaa mm. Tampering ensemblessä ja on esiintynyt mm. UNM2020 festivaalilla ja useissa puhallinorkestereiden kokoonpanoissa lyöjänä.

Säveltäjä

Anna Hakula on poikkitaiteellinen säveltäjä, jonka työskentelyssä painottuu ihmisen suhde tilaan, ympäristöönsä. Taiteen kokemisen moniaistisuus ja synesteettisyys ovat mukana sekä Hakulan luomisprosessissa että valmiissa teoksissa. Häntä kiinnostavat erilaiset rajapinnat aistien välillä, taiteiden välillä, tutun ja tuntemattoman välillä. Hakulan teoksia on kuultu mm. Meidän festivaalilla, WeW!-festivaalilla Turussa, Musiikin Aika -festivaalilla Viitasaaressa, Myymälä2-galleriassa, Tampere Biennalessa, Musikfest Wartinissa (Saksa) ja Tukholmassa, Samtida Musikin konsertissa. Hakula on opiskellut säveltämistä Tampereen konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa opettajinaan Hannu Pohjannoro, Minna Leinonen ja Paavo Korpijaakko. Osaamistaan hän on täydentänyt erilaisilla kursseilla opettajinaan mm. Kaija Saariaho, Brigitta Muntendorf, Petri Kuljuntausta ja Riikka Talvitie. Hakula on lisäksi valmistunut arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter

Konst- och museicentralen Sinkka
Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava (sisäänkäynti Sampolankadun puolella)

040 318 4300

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Konst- och museicentralen Sinkka, Kultasepänkatu 2, 04250 Kerava (sisäänkäynti Sampolankadun puolella)


Lähtöpiste:






Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

10/6/0€

Betalningssätt

Käteinen, pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum

Tapahtuma-tyypit

 

Museer Nära Målet